Wat doen we op een chirozondag?

Elke zondag komen we met een grote Chirogroep van een 200-tal leden en 41 leiding samen om fijn te ravotten en te spelen.

Wij ontvangen met veel plezier jongens en meisjes van 6 tot 18 jaar (2003-2014). Maar hoe zit dan nu precies in elkaar, zo een Chirozondag?

Als het klokje 2 uur slaat…

… staat de Chiroleiding paraat! Elke zondag wordt iedereen om 13u50 verwacht aan de Chirolokalen, zodat we om 14u stipt kunnen beginnen met de openingsformatie. Tijdens dit ritueel staan we allemaal samen in een vierkant en mag elke groep een kreet voordragen. Dan wordt er meestal een mooi bezinningsgedicht of gebed voorgelezen, waarna al onze jarigen de vlag met luidkeels gezang mogen hijsen. Tenslotte worden de laatste nieuwtjes gebriefd en sluiten we af met het “ter plaatse rust, samen, KLAAR!”.

Voor de sloebers, speelclub, rakwi’s en tito’s (2007-2014) duurt de Chirozondag tot 17u. Onze oudsten, de keti’s en aspi’s, hebben Chiro tot 17u30 (2003-2006).

Waar we spelen en ravotten

Onze Chirolokalen bevinden zich in de Bakkersstraat nr. 20 (3530 Houthalen). De sloebers en speelclub (paarse en gele bubbel) worden verwacht aan de kleine draaipoort naast Sporthal Berkenveld (Saviostraat). Ouders kunnen de wagen parkeren op de parkeerplaats van de lagere school Sprankel.

De rakwi’s, tito’s, keti’s en aspi’s (groene, rode, blauw-oranje bubbel) worden verwacht aan de grote poort (Bakkersstraat). Ouders kunnen de wagen parkeren langs de weg, maar oudere leden moedigen we aan om zelfstandig met de fiets te komen. Deze fiets kunnen ze aan de speeltuin achterlaten. Vergeet je fietsslot niet!

Het Chiro-uniform

Je hebt maar 1 blik nodig om te weten: Hé, dat zijn die van de Chiro! Dat komt ongetwijfeld door ons prachtige rood / blauw / beige uniform. Als Chiro hechten we veel belang aan dit uniform, niet alleen omdat je ons zo meteen herkent, maar ook omdat iedereen op deze manier gelijk is. Bij onze Chirogroep is het dan ook verplicht om dit vanaf speelclub (2011-2012) op elke activiteit en Chirozondag te dragen. Bij de sloebers (2013-2014) is dit nog vrijblijvend. Je kan het uniform kopen in De Banier (Vaartstraat 14, 3500 Hasselt) of online bestellen via de webshop. Het uniform houdt de volgende kledij in:

  • T-shirt 
  • Rok, korte broek of bermuda
  • Chirosweater hoodie of -trui

Andere accessoires zoals een Chiroregenjas of -sokken zijn vrijblijvend, zeker niet verplicht. Ouders vragen regelmatig of we tweedehands kledij verkopen, maar we zijn hier een aantal jaar geleden mee gestopt. Je kan wel altijd vragen aan andere ouders of ze nog een uniform verkopen dat te klein is.